Enginar Turşusu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Büyük bir kaba 15 su bardağı su koyun.Üzerine tuz ekleyip eritin. 2 adet limonun suyunu ve kabuklarını da suya ilave edin. Enginarları temizleyip hazırladığınız suya koyun. Su yüzüne çıkıp kararmamaları için, üzerine bir ağırlık koyun. Bu şekilde 24 saat beklettikten sonra, sudan çıkarıp yıkayın. Kalan limonları halka halka doğrayın. Enginar ve limonları, bir kat enginar bir kat limon olacak şeklide büyük bir kavanoza yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ekleyin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Serin ve güneş almayan bir yerde, 15 gün beklettikten sonra turşunuz yenmeye hazır olacaktır.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL