Hamsili Kaygana
Karadeniz mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan Hamsili Kaygana, taze hamsilerin, yumurta ve unla hazırlanan nefis bir karışımla pişirilmiş halidir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamsileri, kılçıklarını çıkardıktan sonra bıçakla incecik doğrayın. Derin bir kapta 1 su bardağı unu ve yumurta sarılarını pütür kalmayacak şekilde çırpın. Hamsileri, yarım demet ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edin. İyice karıştırın.
- 2
Karışım çok kalın olduysa akıcılığını sağlamak için biraz su ekleyin. Karışımı, hafifçe yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavaya dökün. Kısık ateşte, katılaşana dek arkalı önlü pişirin. Sıcak servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL