Mercan Çorbası

Mercan Çorbası

Kızartma ve buğulaması da yapılabilmektedir. Mercan çorbası doyurucu ve lezzetli. Peki mercan çorbası nasıl yapılır? İşte püf noktalar ve tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle ayıklanmış mercanın filetosunu çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Kıyılmış soğan ve küçük küpler halinde doğranmış havucu tencereye aldığınız tereyağında kavurun.
  • 2
    Un ilave edip, kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin. Suyu katın ve kaynayınca içine kıyılmış mantar, küp doğranmış kırmızı biber ile 3 yemek kaşığı krema katın.
  • 3
    Kaynamaya başlayınca balık ve sarımsak ilave edin. 1 taşım kaynayınca içine kalan 1 yemek kaşığı kremayı katın ve birkaç kez karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...