Mercan Çorbası

Kızartma ve buğulaması da yapılabilmektedir. Mercan çorbası doyurucu ve lezzetli. Peki mercan çorbası nasıl yapılır? İşte püf noktalar ve tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle ayıklanmış mercanın filetosunu çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Kıyılmış soğan ve küçük küpler halinde doğranmış havucu tencereye aldığınız tereyağında kavurun.
-
2
Un ilave edip, kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin. Suyu katın ve kaynayınca içine kıyılmış mantar, küp doğranmış kırmızı biber ile 3 yemek kaşığı krema katın.
-
3
Kaynamaya başlayınca balık ve sarımsak ilave edin. 1 taşım kaynayınca içine kalan 1 yemek kaşığı kremayı katın ve birkaç kez karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL