Bezelyeli Buğday Çorbası Tarifi

Çorbalara çok yakışan bezelyenin buluştuğu lezzetli ve çok hafif bir o kadar da besleyici bu çorbaya sofralarınızda yer verin. Bezelyeli buğday çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Buğdayı ayıklayıp bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzüp iyice yıkayın. Domatesleri ve soğanı rendeleyip bir tencerede kavurun. Islanmış buğday ve bezelyeyi tencereye alın. Üzerine tavuk suyu ve suyu ekleyip tuzunu ayarlayın. Buğdaylar yumuşayana kadar pişirin. Pulbiber ekleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...