Sofra
Soğuk algınlığı ve gribe karşı etkili ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendiren zencefilli çin eriştesi çorbası nasıl yapılır? İşte zencefilli çin eriştes tarifi...

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    1 paket hazır Çin eriştesi

    1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

    1 adet kıyılmış soğan

    2 adet küp doğranmış havuç

    1 çay kaşığı kıyılmış taze zencefil

    2 adet kıyılmış sarımsak

    2 çay bardağı tavuk suyu

    1 çay kaşığı soya sosu

    1 adet jülyen doğranmış bonfile

    1 su bardağı dilimlenmiş mantar

    1 su bardağı bezelye veya börülce

    1'er çay kaşığı susam yağı ve pirinç sirkesi

    Yarım çay kaşığı pul biber

    Üzerine:

    2 dal kıyılmış taze soğan

    Yarım demet su teresi

Erişteyi geniş bir tencereye alıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. 5 dakika bu şekilde dinlendirip,suyunu süzün. Sıvı yağı wok'ta ısıtıp, soğan ve havucu ekleyin.

Yüksek ateşte, tavayı sallayarak 3 dakika pişirin. Zencefil ve sarımsağı ilave edip, aynı şekilde 30 saniye pişirin. Tavuk suyu, 1 su bardağı su ve soya sosunu sırayla ekledikten sonra tavanın kapağını kapatıp 2 dakika pişirin.

Daha sonra bonfile ve mantarı ilave edip pişirmeye devam edin. Tavayı ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak 2 dakika dinlendirin. Bezelyeyi ekleyin ve yine kapağını kapatıp 3 dakika dinlendirin.

Susam yağı, pirinç sirkesi ve pul biber ilave edin. Servis kaselerine alıp, üzerine taze soğan ve elle parçalanmış su teresi serpin. Sıcak olarak servis yapın.