Şekersiz Aşure

Lezzetten ödün vermeden sağlıklı bir aşure! Şekersiz aşure, bal ve kuru meyvelerin doğal tatlılığıyla zenginleşir. Bu tarif, hem hafif hem de doyurucu bir alternatif sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Aşurelik buğdayı bir gece önceden yıkayıp 4-5 su bardağı suyla bir taşım kaynatarak kapağını kapatın ve sabaha kadar bekletin. Ertesi gün kalan su, kepekli pirinç ve tereyağı ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın.

  • 2

    Yumuşayan buğday ve kepekli pirince haşlanmış nohut ve kuru fasulye ekleyerek bir taşım kaynatın. Küp doğranmış kayısıyı aşureye ilave edip 10 dakika kaynatın. Küçük küp doğranmış ve 10 dakika sıcak suda bekletilmiş incir, kuru üzüm, kayısı ve dutu da tencereye ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan indirip servis kaselerine veya bardaklara pay edin. Ilındıktan sonra süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.