Safranlı Çorba Tarifi

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Safranı 1 su bardağı ılık suda 15 dakika bekletin ve bir kenara alın. Tavuk göğsünü 4 su bardağı su ile 10 dakika haşlayın. Tavuğu sudan çıkarıp, elinizle didikleyin.
-
2
Tereyağını bir tencereye alın ve un ile birlikte hafif pembeleşene kadar kavurun. Tavuğu haşlayıp, soğuttuğunuz tavuk suyunu, süt ve kremayı ilave ederken, bir yandan da karıştırın.
-
3
Safranlı su, kalan 1 su bardağı su ve kıyılmış mantar ekleyip, 10 dakika kaynatın. Didiklenmiş tavuk etini ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL