Peynir Cipsli Pırasa Çorbası Tarifi

ORTA 6 KİŞİLİK

Sarımsak ve soğan çocukların kolay kolay sevmediği sebzelerden olsa da şifa deposu özelliğiyle farklı tariflerle çocuklara sevdirmek mümkün. Eğlenceli sunumuyla peynir cipsli pırasa çorbası...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle peynir cipslerini hazırlayın. Bunun için bütün malzemeyi bir kaba alıp karıştırın.

  • 2

    Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız karışımından 1'er çorba kaşığı alarak, aralarında boşluk kalacak şekilde yağlı kağıdın üzerine koyun.

  • 3

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında eriyip hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve soğumaya bırakın.

  • 4

    Pırasa, patates ve kuşkonmazı temizleyip iyi parçalar halinde doğrayın.

  • 5

    Derin bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp kızdırın. Üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

  • 6

    Doğranmış sebzeleri ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra üzerine tavuk suyu, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek sebzeler dağılana kadar pişirin. Blenderden geçirip yeniden tencereye alın.

  • 7

    Keçi peyniri ve sütü birlikte ezdikten sonra çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Peynir cipsi ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...