Mantar Çorbası Tarifi

Doyurucu, lezzetli ve sofranızda yeri olması gereken mantar çorbası nasıl hazırlanır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mantarları yıkayıp, kıyın. Kararmaması için içinde limon suyu bulunan bir kaba alın. Zeytinyağı, kıyılmış sarımsak ve limon suyundan çıkardığınız mantarı tencereye alıp, suyunu çekene dek pişirin.
-
2
Un ilave edip, unun kokusu gidene kadar kavurun. Et suyu, süt ve krema ekleyip kaynamaya bırakın. Mantar hafif dişe gelecek şekilde blenderden geçirin. Karabiber, pul biber ve tuz ekleyip ocaktan alın. Üzerine karabiber serpip, dereotu ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL