Kuzu Etli Yogurtlu Çorba

Kuzu eti ve yoğurdun yumuşak tadıyla hazırlanan bu çorba, besleyici içeriği sayesinde çocuklar için hem doyurucu hem de sağlıklı bir öğün alternatifi sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kuzu gerdanı yarım saat suda bekletin ve yıkayıp düdüklü tencereye alın.
  • 2
    Kuzu gerdanı üzerini dört parmak geçecek kadar suda haşlanmaya bırakın. Kaynamaya başlayınca çıkan köpükleri toplayın. Köpük kalmayınca soğan, sarımsak, tuz ve tane karabiberi ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapayın. 45-50 dakika pişirin.
  • 3
    Haşlanmış gerdan etini bir tabağa alın ve küçük parçalara ayırın.
  • 4
    Etin haşlama suyunu süzerek bir çorba tenceresine aktarın. Et suyu çorba için yeterli değilse sıcak su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  • 5
    Ayrı bir yerde yumurta sarısı, limon, yoğurt ve un ile terbiyeyi hazırlayın. Terbiyeyi azar azar sulandırarak tencereye dökün.
  • 6
    Kaynayınca nohut, maş fasulyesi ve gerdan etini ilave edin.
  • 7
    Bir tavada sade yağda naneyi hafif çevirin ve çorbaya ekleyin. Sızma zeytinyağını ilave edip ocağı kapayın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.