Değişik bir tat arıyorsunuz ve bulamıyorsunuz. İşte tam sizin isteyebileceğiniz bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Kurufasulyeli ve yarmalı pırasa çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
1 kg pırasanın beyaz kısımları
(kökten yukarı ve 1 karıştan daha fazla bir bölüm olmalı)
Kuru fasulye ve mısır yarmasını akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün sularını süzün. Ayrı kaplara alıp, üzerlerine su ekleyin ve yumuşayana dek pişirip süzün. 1 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritip, yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Pırasaları ince halkalar halinde doğrayın. Bir tencereye 8 su bardağı su koyun. Kaynayınca üzerine pırasa, kuru fasulye, mısır yarması, kavrulmuş soğan ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip, tüm malzeme yumuşayana kadar haşlayın. Çorba ocaktayken, mısır ununu tencereye azar azar ekleyin ve bir yandan da çırpıcı ile çırpın. Tuz ve karabiber ekleyin. 10 dakika pişirip ocaktan alın. Pul biberi tereyağında yakıp, kaselere aldığınız çorbanın üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.