Kestane Çorbası Tarifi

Kestane Çorbası Tarifi

Kestane çorbası nasıl yapılmalı? Damak zevkinize layık kestane çorbası tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kestanelere bıçak yardımıyla çizikler atıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirip, kabuklarını temizleyin. Küp doğranmış soğanı ve kıyılmış sarımsağı zeytinyağı, tereyağı karışımında soteleyin.
  • 2

    Kestane ilave edip sotelemeye devam edin. 5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edin. 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

  • 3

    Blenderden geçirip, servis tabaklarına alın. Üzeri için kremayı çırpıp köpük haline getirin. Çorbanın üzerine gezdirip, kestane serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...