Herle Çorbası
 
                                                Adıyla merak edilen bir çorba tarifi Sivas'ın yöresel lezzetlerinden herle çorbası. Besleyici olduğu kadar da lezzetli bir çorba tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Mercimeği az suda 10 dakika haşlayıp süzün. Ardından yeniden tencereye alıp üzerine 6-7 su bardağı su ekleyin. Mercimek yumuşayana kadar pişirin. 
- 
                    2
                    Bu arada soğanı yemeklik doğrayın. Ayrı bir tavada zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Mercimek pişince unu bir kasede sulandırıp topakları eriyene kadar karıştırın. Unlu suyu çorbaya ekleyip yeniden topaklanmaması için karıştırın. 
- 
                    3
                    5 dakika kadar kaynattıktan sonra çorbanın altını kısın ve kavurduğunuz soğanı içine ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, tüm malzemeyi bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbayı servis yapın. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     
                                     
                                    