Ekşili Sebze Çorbası Nasıl Yapılır? Ekşili Sebze Çorbası Tarifi

Ekşili Sebze Çorbası Nasıl Yapılır? Ekşili Sebze Çorbası Tarifi
ORTA 10 KİŞİLİK

Ekşili Sebze Çorbası tarifi ile sofranıza Ege esintisi katın! En kolay çorba tarifleri arasında yer alan bu lezzet, limonlu terbiyesi ve taze sebzeleriyle hem ferahlatıcı hem de vitamin deposu. Ekşili çorba nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, pratik ve adım adım tarifimiz hemen burada!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğan, kabak, patates ve havuçları ince doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırıp soğanı 1-2 dakika kavurun ve içine doğradığınız sebzeleri katın. 3-4 dakika daha kavurduktan sonra ıspanak saplarını ve sıcak suyu ekleyin.
  • 2
    Tuzunu katıp 20 dakika daha pişirin. Maydanoz ve sarımsakları ince kıyıp nane ile birlikte limon suyuna karıştırın. Limonlu karışımı da çorbaya ekleyip 5 dakika daha pişirin.
    AŞÇININ NOTU
    Aşçının notu: Çorbada ıspanak sapı yerine pazı sapı da kullanabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...