Çimdikli Balkabağı Çorbası

Çimdikli Balkabağı Çorbası

Çimdikli balkabağı çorbası soğuk havalarda yapılan lezzetli çorbalar arasında yer alıyor. Çimdikli balkabağı çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mısır ununu derin bir tencereye alın ve 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Su ve süt ekleyip, karıştırın. Püre haline getirilmiş bal kabağını ilave edin. Kıyılmış sarımsağı, kalan 1 yemek kaşığı tereyağında soteleyip, tencereye ekleyin.

  • 2

    Krema ilave edip, 5 dakika daha pişirin ve kenara alın. Çimdik için un, yumurta ve yeteri kadar suyu yoğurup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın.

  • 3

    Kızgın sıvı yağda kızartıp, kenara alın. Çorbayı servis tabağına alın. Üzerine çimdik serpiştirip, sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...