Bezelye Çorbası Tarifi

Bezelye Çorbası Tarifi

Sağlıklı ve leziz. Bezelye çorbası nasıl hazırlanır? Bezelye çorbası tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yarım çay bardağı mısır yağını tencereye aktarıp, küçük doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşene dek kavurun. İçine konserve bezelye, limon suyu, ince kıyılmış maydanoz ve su ilave edip, 10 dakika kadar pişirin.
  • 2

    Defne yaprağını temiz bir baharat torbasına koyup çorbaya ekleyin. 2-3 dakika sonra defne yaprağını çıkarıp atın ve çorbayı robottan geçirin. Meyanesi için, kalan yarım çay bardağı mısır yağında unu sararana dek kavurun. Unu çorbaya ilave edip karıştırın. Çorbayı ocaktan indirip içine kremayı ekleyin ve karıştırın. Üzerine incecik kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...