Arap Aşı (Arabaşı) Çorbası

Arabaşı çorbası tarifi birçok çorba tarifinden farklı olarak içinde hamur bulunduruyor. Arabaşı çorbası malzemeleri ve yapılışı dikkatli incelendiğinde kolayca yapılacak tariflerden biridir. İşte arabaşı çorbası tarifi ve malzemeleri.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuğu tencereye alıp su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra kemiklerini ayırıp didikleyin.
-
2
Ayrı bir tencerede unu zeytinyağında kavurun. Salça, toz kırmızıbiberler ve pul biberi ilave edin. Tavuk suyunu da ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Kaynadıktan sonra tavuk etini katın. Yaklaşık 15 dakika pişirin.
-
3
Hamur için tüm malzemeyi Arnica blender setin karıştırma haznesine alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Daha sonra tencereye aktarıp muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
-
4
Fazla derin olmayan ve hafifçe ıslatılmış bir kalıba dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin. Çorbanın yanında servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler