Çıtır Bamya

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bamyaları yıkayıp iyice kurulayın ve saplarını kesin. Bir kasede yumurtaları ve zeytinyağını çırpın. Başka bir kasede mısır unu veya galeta ununu, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile karıştırın. Bamyaları önce çırpılmış yumurta ve zeytinyağı karışımına ardından mısır unu karışımına bulayın.
-
2
Bamyaları tepsiye tek kat halinde dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika, altın rengi alıp çıtırlaşana kadar pişirin. Yoğurdu, ezilmiş sarımsağı, limon suyunu, naneyi, tuzu bir kasede karıştırın. Bamyaları servis tabağına alın ve yanında hazırladığınız yoğurt sosuyla birlikte ve soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL