Çıtır Elma Halkaları

Elmalı turtanın farklı bir versiyonuna ne dersiniz

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Elmayı yarım cm kalınlığında dilimleyin. Toz şeker ve tarçını karıştırıp elma dilimlerini bulayın. Milföy hamurunu köşeli kesin.
  • 2
    Elma diliminin ortasına yerleştirip kestiğiniz kenarları ortaya doğru kapatın.
  • 3
    Ortadaki boşluğa ceviz doldurun ve üzerine tarçınlı karışımdan serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi olana kadar pişirin.
  • 4
    Üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...