Çikolata ve baharat... Evet doğru bu ikisinin harmanlandığı çikolatalı baharatlı güllaç tarifi yapımı biraz sizi zorlasa da tadıyla bu yorgunluğu alacaktır. peki çikolatalı baharatlı güllaç nasıl yapılır?
Çikolatalı sos için süt, yıldız anason, karanfil ve çubuk tarçını tencereye alıp ocağa oturtun. Süt kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, tel çırpıcı ile 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp baharatları içinden çıkarın.
Ayrı bir yerde çikolatayı benmari usulü eritin. Sos karışımına ilave edip iyice karıştırın ve ılınmaya bırakın. Frambuaz sos için frambuaz, toz şeker ve suyu küçük bir tavaya alıp, kaynayınca altını kısın ve 10 dakika daha pişirin. Limon suyu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
4 adet güllaç yaprağını büyük boy tepsiye üst üste yerleştirin. Üzerine ılık çikolatalı sosun 1/4'ünü kaşık yardımıyla azar azar gezdirin. Sosu çekmesi için 5 dakika dinlendirin.
Yaprakları hafifçe hareket ettirerek sosu çekmesine yardımca olun. 5 dakika dinlendirip, kalan sosu gezdirin. 15 dakika daha dinlendirip, nar ve file bademle süsleyerek servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.