Harnup Şerbeti

Doğadan gelen şifa! Keçiboynuzu (harnup) ile hazırlanan bu geleneksel şerbet, doğal tatlılığı ve enerji veren özelliğiyle ferahlatıcı bir içecek alternatifi sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Harnupları yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın. Blender'de iyice parçalayarak ezme haline getirin. Büyük bir tencereye alın. Üzerine su ilave edin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.

  • 2

    Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Kaynayan karışımı ince bir süzgeçten geçirerek posasını ayırın. Elde ettiğiniz harnup suyuna damak tadınıza göre pekmez ilave ederek karıştırın.

  • 3

    Karışımı serin bir yerde 24 saat bekletin. Bu süre sonunda üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe yardımıyla alın.

  • 4

    Şerbeti son kez süzerek sürahiye doldurun. Soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.