Harnup Şerbeti

Harnup Şerbeti

Doğadan gelen şifa! Keçiboynuzu (harnup) ile hazırlanan bu geleneksel şerbet, doğal tatlılığı ve enerji veren özelliğiyle ferahlatıcı bir içecek alternatifi sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Harnupları yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın. Blender'de iyice parçalayarak ezme haline getirin. Büyük bir tencereye alın. Üzerine su ilave edin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.

  • 2

    Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Kaynayan karışımı ince bir süzgeçten geçirerek posasını ayırın. Elde ettiğiniz harnup suyuna damak tadınıza göre pekmez ilave ederek karıştırın.

  • 3

    Karışımı serin bir yerde 24 saat bekletin. Bu süre sonunda üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe yardımıyla alın.

  • 4

    Şerbeti son kez süzerek sürahiye doldurun. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...