Harnup Şerbeti

Doğadan gelen şifa! Keçiboynuzu (harnup) ile hazırlanan bu geleneksel şerbet, doğal tatlılığı ve enerji veren özelliğiyle ferahlatıcı bir içecek alternatifi sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Harnupları yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın. Blender'de iyice parçalayarak ezme haline getirin. Büyük bir tencereye alın. Üzerine su ilave edin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
-
2
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Kaynayan karışımı ince bir süzgeçten geçirerek posasını ayırın. Elde ettiğiniz harnup suyuna damak tadınıza göre pekmez ilave ederek karıştırın.
-
3
Karışımı serin bir yerde 24 saat bekletin. Bu süre sonunda üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe yardımıyla alın.
-
4
Şerbeti son kez süzerek sürahiye doldurun. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL