Yufkalı Girit Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YUFKALARI eşit olarak 8 eşit parçaya bölüp, toplam 32 adet üçgen parça elde edin. Kıyılmış soğan, kıyma ve karabiberi zeytinyağında soteleyin. Ocaktan alıp, haşlanmış pirinç ve nane ekleyip harmanlayın. Her bir yufkanın geniş tarafına harcı pay edip, sigara böreği gibi sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine tereyağını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Kızarmaya yakın, biber salçasını 3-4 çorba kaşığı su ile açıp üzerlerine gezdirin. 10 dakika daha pişirin. Sarmısaklı yoğurtla birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.