Yılbaşı Hindisi

Yılbaşı Hindisi

Kalabalık yılbaşıların vazgeçilmez yemeği... Sıcacık aile ortamında iyice kızarmış bir hindinin tadı herkesi mutlu edecek. Bu yıl herkesi mutlu edecek hindiyi hazırlamanın mutluluğuyla sizi buluşturacak işte o tarif: Mutlu Yıllar!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Biber salçası, ayçiçeği yağı ve tuzu karıştırarak hindinin üzerine sürün. Fırını 170 derecede ısıtın. 4 cm derinliğindeki bir tepsiye yarım su bardağı suyu dökün. Hindinin göğsü üst tarafa gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
  • 2
    Kıydığınız kerevizi, soğanın yeşil yapraklarını, maydanozu, havucu, pırasayı, defne yaprağını ve karabiberi hindinin üzerine serpiştirin. Pişip pişmediğini arada kontrol edin. Hindi fırında kızarırken zaman zaman süzülen yağlarından kaşıkla alarak kuruyan bölgelerin üzerine gezdirin. Nar gibi kızardığında fırından alın. Hindiyi bütün olarak sebze garnitürü ve pilavla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...