Tuzda Levrek

Lezzetin ve geleneksel pişirme yöntemlerinin mükemmel buluşması: Tuzda Levrek!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Levreği temizleyin. Kaya tuzundan 2 çay bardağı ayırın. Kalan kaya tuzunu bir kabın içine alın. İçine yumurta aklarını katıp iyice yoğurun. Ayırdığınız 2 çay bardağı kaya tuzunu fırın tepsisinin içine boşaltın. Balığı karın kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Üzerini yoğurduğunuz kaya tuzu ile kaplayın.
  • 2
    Önceden ısıtılmış 280 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken, bir mutfak çekici ile üzerindeki tuz tabakasını kırın. Levreğin derisini ayırdıktan sonra dilimleyerek servis tabağına alın. Sos için; zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve maydanozu karıştırın. Balığın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...