Taze Peynirli Patlıcan Yelpazesi
 
                                                Bir ana yemek kadar doyurucu, bir salata kadar hafif! Patlıcanın etli dokusu, taze peynirin kremamsı lezzetiyle buluşarak unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Patlıcanı sapından kopmayacak şekilde eşit aralıklarla dilimleyin. Aralarına tuz serpin, fırça ile zeytinyağı sürün. 
- 
                    2
                    Dilimler halinde kestiğiniz patlıcanı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, yarım saat pişirin. 
- 
                    3
                    Bu arada roka pestolu sosu hazırlayın. Bunun için tüm malzemeyi mutfak robotuna aktarıp püre haline getirin. 
- 
                    4
                    Yarı közlediğiniz patlıcanı fırından alın. Dilimlenmiş domates ve peynir yerleştirerek aralarında boşlukları doldurun. 
- 
                    5
                    Üzerine tekrar zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin ve sonra fırından alın. 
- 
                    6
                    Üzerine hazırladığınız roka pestolu sosu gezdirin ve servis yapın. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                             
                                     
                                     
                                    