Taze Bakla Kavurması

Taze Bakla Kavurması

Kolay tarifi ile Taze Bakla Kavurması tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Baklayı temizleyip yıkayın ve tencereye alıp, 1 çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyerek, bakla hafif yumuşayıp dişe gelene dek haşlayın. Suyunu süzüp, kıyın. Ayrı bir yerde küp doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Kabukları temizlenip küp doğranmış domates ilave edip sotelemeye devam edin.

  • 2

    Baklayı katıp orta ateşte 10 dakika kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış dereotu ilave edin. Tuzunu ayarlayıp servis tabağına alın. Üzerine çırpılmış yoğurt gezdirip, ceviz serperek ılık ya da soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...