Tavuklu Keşkek

Usta şefimiz Elmas Yetgin'den törensel bir yemek... Daha önce hiç keşkek yapmadıysanız, bu tarifi mutlaka deneyin!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    BUĞDAYI iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin ve bir taşım kaynatın. Süzün ve tekrar üzerini geçecek kadar soğuk su koyun. 2-3 saat beklettikten sonra süzün ve tekrar soğuk su ilave edin. İçine yıkanmış tavuk etini ve bütün soğanı atın. Et ve buğday yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içinden soğanı çıkarın. Tavuk etini de alın ve elinizle didikledikten sonra tekrar buğdayın içine katın. Tuz kattıktan sonra mikserle çırparak macun kıvamına getirin (çırpma esnasında çok koyu olursa biraz sıcak su ilave edin).

    Diğer taraftan, bir gece öncesinden ıslattığınız nohudu yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Tereyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Nohudu kattıktan sonra 1-2 dakika kısık ateşte çevirin ve tuzunu ayarlayın. Keşkeği servis tabağına alın ve ortasını açıp nohudu yerleştirin. Üzerine tereyağında yaktığınız toz kırmızıbiberi gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...