Tatlı Tuzlu Tavuk Şiş

Tatlı ve tuzlu aromaların bir araya geldiği tavuk şiş, ızgarada pişerek damakta iz bırakan farklı bir lezzet sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk göğsünü keskin bir bıçak yardımıyla 2-3 cm büyüklüğünde eşit boyutta küpler halinde doğrayın. Geniş bir karıştırma kabına soya sosunu, balı, domates sosunu, susam yağını ve sirkeyi alın. Üzerine ezilmiş sarımsağı ekleyin. Baharatları da ilave ederek iyice karıştırın.
-
2
Tavuğu bu sosun içine alın. Elinizle veya bir spatula yardımıyla sosla iyice harmanlayın. Kabın üzerini streç film ile kapatın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
-
3
Şiş çubuklarını alın. Tavuk parçalarını sıkıştırmadan düzgünce şişe geçirin.
-
4
Yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşte ısıtın. Şişleri tavaya yerleştirin. Önlü arkalı çevirerek yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Tavukların dışı hafif kızarıp
karamelize olunca ocaktan alın. -
5
Küçük bir sos tenceresine kalan marinasyon sosunu dökün. Mısır nişastasını su ile karıştırın. Pürüzsüz olana kadar çırpın. Nişastalı karışımı sosun içine ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak sos koyulaşana kadar pişirin
-
6
Pişen tavuk şişleri servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. Susam serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL