Tatlı Tuzlu Tavuk Şiş
 
                                                Tatlı ve tuzlu aromaların bir araya geldiği tavuk şiş, ızgarada pişerek damakta iz bırakan farklı bir lezzet sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Tavuk göğsünü keskin bir bıçak yardımıyla 2-3 cm büyüklüğünde eşit boyutta küpler halinde doğrayın. Geniş bir karıştırma kabına soya sosunu, balı, domates sosunu, susam yağını ve sirkeyi alın. Üzerine ezilmiş sarımsağı ekleyin. Baharatları da ilave ederek iyice karıştırın.
- 
                    2
                    Tavuğu bu sosun içine alın. Elinizle veya bir spatula yardımıyla sosla iyice harmanlayın. Kabın üzerini streç film ile kapatın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
- 
                    3
                    Şiş çubuklarını alın. Tavuk parçalarını sıkıştırmadan düzgünce şişe geçirin.
- 
                    4
                    Yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşte ısıtın. Şişleri tavaya yerleştirin. Önlü arkalı çevirerek yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Tavukların dışı hafif kızarıp
 karamelize olunca ocaktan alın.
- 
                    5
                    Küçük bir sos tenceresine kalan marinasyon sosunu dökün. Mısır nişastasını su ile karıştırın. Pürüzsüz olana kadar çırpın. Nişastalı karışımı sosun içine ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak sos koyulaşana kadar pişirin
- 
                    6
                    Pişen tavuk şişleri servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. Susam serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     YILDIZ ŞAHİNLER
                                                YILDIZ ŞAHİNLER
                                             
                                     
                                    