tantuni

Mersin yörsine ait ev yapımı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Önce eti bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakalım.Soğanları piyazlık olarak ince ince doğrayalım.Biberlei çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayalım.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Eti kontrol edelim piştiyse geniş bir tavaya alalım.(suyunun yarısından birza fazlasıyla beraber.)Biraz suyunu çekince içine soğan,biber ve domatesi (bunların bir kısmını ayırıyoruz dürüm yaparken kullanmak için)atıp biraz yağ ekleyelim.Baharatlarını içine atalım.O şekilde biraz soteleyip altını kapatalım. Maydanoz ve yeşil salata yapraklarını ince doğrayıp ayırdığımız soğan,biber ve domatesle karıştıralım.Lavaşları açıp biraz etli karışımdan ve yeşilliklerden koyalım ve dürüm yapalım.İsteğe göre dürüm yapılmadan önce limon sıkılabilir

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...