Soslu Mezgit Dolması
Mezgitin yumuşak dokusu ve sosun zengin aroması, mükemmel bir uyum sağlayarak her lokmada unutulmaz bir tat deneyimi sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balığı ayıkladıktan sonra içindeki kılçığı çıkarın ve kafasını kesin. Yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın.
-
2
Roka ve taze soğanı kıyın. Roka, dövülmüş dolmalık fıstık, soğan, galeta unu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Balıkların içine bu harcı paylaştırın ve kürdanla tutturun.
-
3
Nişasta, maya ve suyu bir kaba alın. Koyu bir kıvam alana kadar un ilave edip karıştırın. 15 dakika mayalanması için bir kenarda bekletin. Doldurulmuş balıkları bu sosa bulayın ve kızdırılmış ayçiçek yağında (önce harlı, sonra orta ateşte) kızartın.
-
4
Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına aktarın. Sos için tost ekmeği, sarımsak, mayonez, mantar ve dereotunu blenderden geçirin. Balık dolması ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL