Sini Köftesi

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bulguru su ile ıslatın. Kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz ekleyip iyice yoğurun.
-
2
Bulgur hamurunu bir kenara alın. Harç için kıymayı zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış soğan ilave edip kavurmaya devam edin. Ceviz, karabiber, tuz ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
-
3
Yarım yemek kaşığı tereyağı ile yağlanmış yuvarlak bir tepsinin içine bulgur hamurunun yarısını incecik yayın. Üzerine soğuyan harcı, sonra da kalan bulgur hamurunu yayın.
-
4
Kalan yarım yemek kaşığı tereyağını gezdirin. Dilimleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL