Sebzeli Levrek

Taptaze sebzeler ve yumuşacık levrek filetosuyla akşam yemeklerinize şıklık ve lezzet katacak bir tarif

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Levreğin filetosunu çıkarın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Üzerine cibes otu, yaprakları ayıklanıp ince kıyılmış ısırgan otu ve sarımsak koyup kavurun. Jülyen şeklinde doğranmış havuç ve dörde bölünmüş kiraz domates ekleyin. 1-2 defa çevirdikten sonra tavayı ocaktan alın.
  • 2

    Filetoların orta kısmına hazırladığınız iç harcı uzunlamasına pay edin. Daha sonra filetoların yan ve üst kısımlarını üst üste gelecek şekilde kapatın ve ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine ortadan ikiye kesilmiş kiraz domates, iri parçalar halinde doğranmış sivri biber yerleştirin.
  • 3
    Sumak serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine soya sosu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...