Sebzeli Kuzu Güveç

Sebzelerle zenginleşen kuzu güveç, fırında ağır ağır pişerek yumuşacık kıvamı ve yoğun aromasıyla sofralara lezzet şöleni sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Doğranmış kuzu etini, tuzu, karabiberi, kuru kekiği ve unu bir kapta karıştırın.
  • 2
    Fırın ısısına dayanıklı döküm tencereyi ocağın üzerine alın, tencere ısınınca ayçiçek yağı ile birlikte kuzu etlerini 10 dakika kadar kavurun.
  • 3
    Kuzu etini bir kenara alın. Aynı tencerenin içine rendelenmiş beyaz soğanı yumuşayana kadar kavurun. Üzüm sirkesi ile salçayı ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
  • 4
    İri doğradığınız havuçları, kabuğunu soyduğunuz patates ve mor soğanları da ekleyin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra sıcak et suyunu ilave edin.
  • 5
    Tencerenin kapağını kapatın, 5 dakika kaynattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında,kapağı kapalı olacak şekilde fırına yerleştirin. 1 saat pişirdikten sonra fırından alın ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.