Pideli Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Köfte için kıyma, yumurta akı, sarımsak, soğan, tuz, kimyon, karabiber ve pul biberi derin bir kapta yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve köfteleri hazırlayın. Pideleri tereyağı ile yağlayın ve ekmek kızartma makinesinde ya da fırında kızartın. İri parçalar halinde kestikten sonra servis tabağına alın. Üzerine ızgara yaptığınız köfteleri yerleştirin. Sosu için domatesi közleyin ve kıyın. Salça, tuz ve karabiber ile birlikte tavada 5 dakika pişirin. Köftenin üzerine gezdirin. Kızdırılmış tereyağı döktükten sonra yoğurtla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL