Patlıcanlı Köfte

Patlıcanlı Köfte

Ramazan'da günün mükafatı olacak lezzetler...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Harç için patlıcanları temizleyip ince doğrayın. Üzerine kaşar peyniri, yumurta akı ve tuz ilave edip harmanladıktan sonra kenara alın. Ayrı bir yerde ince bulguru su ile ıslatın.

  • 2

    Kıyma, 1 adet yumurta sarısı, kıyılmış maydanoz, sivri biber, kırmızı biber, dövülmüş sarımsak, salça, kimyon, karabiber, pul biber, yeteri kadar tuz ve ıslatılmış ince bulguru iyice yoğurun. Daha sonra 30 dakika dinlendirin. Streç filmi düz bir zemine yayıp, üzerine kıymalı karışımı incecik olacak şekilde yerleştirin.

  • 3

    Daha sonra harcı kıymalı karışımın üzerine yayıp, streç film yardımıyla rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip, üzerindeki streç filmi çıkarın. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...