Patlıcan Şinitzel

Patlıcan Şinitzel

Patlıcan ile yaratıcılığın sınırlarını zorlamak isteyenler için: Patlıcan Şinitzel tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patlıcanların birkaç yerinden delip ocakta, mangalda veya fırında közleyin.

  • 2

    Közlediğiniz patlıcanı streç folyonun içine sararak yumuşak kalmasını sağlayın.

  • 3

    Bu arada bulamak için malzemeleri hazırlayın. Bunun için una, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Yumurtaları çatalla çırpın.

  • 4

    Közlediğiniz patlıcanların kabuğunu dikkatlice soyun. Elinizle hafifçe bastırarak dağılmadan yayılıp yelpaze şeklini almasını sağlayın.

  • 5

    Patlıcanların üzerlerine tuz serpin.

  • 6

    Patlıcan yelpazeleri önce unlu karışıma, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayın.

  • 7

    Kızgın yağda her iki tarafını kızartın.

  • 8

    Yanına haşlanmış baharatlı patates ve Akdeniz yeşilliklerinden salata ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...