Fırında Kuzu

Fırında yavaş yavaş pişen kuzu eti, yumuşacık dokusu ve yoğun aromasıyla sofraların en özel ana yemeği olmaya aday.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Krep hamuru için tüm malzemeyi derin bir kapta çırpın.
-
2
Krep hamurunun yarısını büyük boy, yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin. Kalan hamuru da aynı şekilde pişirin. Krep hamurlarınız hazır.
-
3
Mantarları küp şeklinde doğrayıp tavada suyunu salıp çekene dek kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ılınmaya bırakın.
-
4
Etin her tarafını taze ve iri çekilmiş tuz ve karabiberle ovun. Etin birkaç yerinden sivri uçlu bir bıçakla delikler açın.
-
5
Eti mutfak ipiyle sıkıca file şeklinde bağlayın.
-
6
Yapışmaz yüzeyli bir tavayı iyice ısıtın. Tava ısınınca etin her tarafını tereyağıyla birlikte iyice mühürleyin.
-
7
Eti ocaktan alın, iplerini makasla kestikten sonra her tarafına dijon hardalı sürün.
-
8
Kreplerin üzerine mantarları serpin. Eti de kreplerin ortasına yerleştirin. Etin her tarafını kapatacak şekilde krep hamuruna sarın.
-
9
Milföy hamurlarını yan yana birleştirip merdane ile hafifçe açın. Krebe sarılı eti milföyle de ikinci kez sarın.
-
10
Milföye sarılı eti fırın tepsisine yerleştirin. Hamurun her tarafına sütle çırpılmış yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin.
-
11
Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, milföy hamuru kızana kadar pişirin.
-
12
Damak tadınıza göre patates püresi ve mevsim salatası ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL