Balkanların meşhur yemeği Tavce Gravce, pastırma ve közlenmiş kırmızı biberle buluşarak bambaşka bir lezzet şölenine dönüşüyor. Kuru fasulyenin en aromatik hali sofralarınıza geliyor!
Kuru fasulyeyi yıkayıp tencereye alın. Üzerini beş parmak geçecek kadar su ilave edip kapağı açık olarak bir gece dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp kenara alın.
Tereyağını ısıtıp, küp doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Salçaları ilave edip karıştırın. Tuz ve toz kırmızıbiber katıp karıştırın. Kuru fasulyeyi ilave edip, üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Ara sıra karıştırarak hafif yumuşayana dek pişirin. Bu aşamada suyu biterse azar azar kaynar su ilave edebilirsiniz. Daha sonra hafifçe karıştırıp orta boy kapaklı bir güveç kabına alın.
Üzerine rendelenmiş domatesi yayın. Uzun şeritler halinde kesilmiş pastırma ve kırmızı biberi fasulyelerin aralarına yerleştirin. Kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.