Sebzeli Milföy Börek
Puf puf kabaran mis gibi milföy böreklerle çay saatini ziyafete dönüştürebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız sebzeli milföy börek tarifiyle sebze yemeyen çocukları bile bu lezzete alıştırabilirsiniz!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Havuç, kabak ve patatesi soyup aynı boyda küp doğrayın. salçalık biberi de jülyen doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtıp sebzeleri ekleyin ve sotelemeye başlayın.
-
2
Birkaç dakika sonra ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyip sebzeler biraz yumuşayana kadar sotelemeye devam edin. Tamamen yumuşamadan ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
-
3
Ilınan sebzelere kıyılmış dereotunu ekleyip harmanlayın. Baton bir kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayın. 3 adet milföy hamurunu merdaneyle hafif açıp kalıbın her yanını kaplayın.
-
4
İç malzemenin yarısını kalıba dökün. Üzerine ince dilimlenmiş hellim peynirinin yarısını yerleştirin ve kalan malzemeyi dökün. Kalan hellim peynirini ekleyin ve merdane ile hafif açılmış 2 adet milföyle üzerini kaplayın.
-
5
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler