Sebzeli Milföy Börek

Puf puf kabaran mis gibi milföy böreklerle çay saatini ziyafete dönüştürebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız sebzeli milföy börek tarifiyle sebze yemeyen çocukları bile bu lezzete alıştırabilirsiniz!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Havuç, kabak ve patatesi soyup aynı boyda küp doğrayın. salçalık biberi de jülyen doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtıp sebzeleri ekleyin ve sotelemeye başlayın.

  • 2

    Birkaç dakika sonra ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyip sebzeler biraz yumuşayana kadar sotelemeye devam edin. Tamamen yumuşamadan ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

  • 3

    Ilınan sebzelere kıyılmış dereotunu ekleyip harmanlayın. Baton bir kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayın. 3 adet milföy hamurunu merdaneyle hafif açıp kalıbın her yanını kaplayın.

  • 4

    İç malzemenin yarısını kalıba dökün. Üzerine ince dilimlenmiş hellim peynirinin yarısını yerleştirin ve kalan malzemeyi dökün. Kalan hellim peynirini ekleyin ve merdane ile hafif açılmış 2 adet milföyle üzerini kaplayın.

  • 5

    Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...