Palamut Köftesi

Bu lezzetli tarif, balığın hafif ve aromatik tadıyla beraber alternatif bir köfte tarifi sunar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balığı ayıkladıktan sonra filetosunu çıkarın. Daha sonra çok ince olacak şekilde bıçakla kıyıp, derin bir kaba alın. Ayıklanmış karidesi de aynı şekilde kıydıktan sonra balığın içine katın. Rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta sarısı, kıyılmış taze soğan, maydanoz, dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber, yenibahar ve kimyon katın.
  • 2
    Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde köfte şekli verin. Izgarada önlü arkalı pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...