Palamut Köftesi

KOLAY 4 KİŞİLİK

Bu lezzetli tarif, balığın hafif ve aromatik tadıyla beraber alternatif bir köfte tarifi sunar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balığı ayıkladıktan sonra filetosunu çıkarın. Daha sonra çok ince olacak şekilde bıçakla kıyıp, derin bir kaba alın. Ayıklanmış karidesi de aynı şekilde kıydıktan sonra balığın içine katın. Rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta sarısı, kıyılmış taze soğan, maydanoz, dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber, yenibahar ve kimyon katın.
  • 2
    Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde köfte şekli verin. Izgarada önlü arkalı pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...