Naneli Bulgur Pilavı

Davet sofralarının vazgeçilmez lezzeti bulgur pilavını bir de naneli deneyin! İşte içinde binbir türlü lezzet barındıran Naneli Bulgur Pilavı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bir tencereye tereyağını koyun ve eritin. Arpacık soğan ve bademi hafif pembeleşene kadar kavurun. Doğranmış biberleri ilave edip, 1-2 dakika soteleyin. Bulguru katın ve şöyle bir çevirdikten sonra et suyu veya tavuk suyu ekleyin. Kaynamaya başlayana kadar harlı, sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra nohut, yeşil mercimek, kuru fasulye, kuş üzümü, kıyılmış nane, tuz ve pul biberi ekleyin. Karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...