Mezgitli İslim Kebabı

Deniz ürünlerinin klasik islim kebabıyla buluştuğu lezzetli bir yenilik sunar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mezgiti ayıklayıp, kılçığını çıkarın ve küp şeklinde doğrayın.
-
2
Patlıcanı alacalı soyup, uzunlamasına dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin ve suyunu sıkın. Daha sonra patlıcan dilimlerini ayçiçek yağında kızartın. 2 dilim patlıcanı (+) şeklinde üst üste koyun ve ortasına küp doğranmış mezgit yerleştirip sarın. Ters çevirip orta büyüklükte bir güveç kabına koyun. Kalan patlıcan dilimlerini de aynı şekilde hazırlayın.
-
3
Diğer taraftan krema ve köriyi bir tavaya alın ve 2-3 dakika kaynatın. Hazırladığınız sosu balıklı islim kebabının üzerine döküp, ince doğranmış domates ve sivri biberi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL