Meyveli Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sıvı yağı kızdırıp yıkanmış pirinci 1-2 dakika kavurun. Üzerine küp doğradığınız ayvayı da ilave ederek 2-3 dakika daha kavurmayı sürdürün. Tuzunu ayarlayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Suyu yarı yarıya çekilince üzerine doğranmış kuru kayısı, üzüm ve incirleri ilave edin. Suyunu tamamen çekince kısık ateşte 5 dakika daha pişirip altını kapatın. Üzerine kağıt havlu yayıp dinlendirin. Servis tabağına alıp nar taneleri ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL