Mercimek Köftesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mercimeği tencerede 2 su bardağı su ile kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince bulguru üzerine ekleyin. Hafifçe karıştırıp, 15 dakika bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp, salçayla birlikte sıvıyağda pembeleştirin. Mercimek-bulgur karışımına ekleyin. Tuz, pulbiber, limon suyu ve ince kıyılmış yeşillikler ilave edip, iyice yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, avcunuzda sıkın. Yeşilliklerle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL