Lorlu Top Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
EKMEKLERİN kenarlarını alıp sütle ıslatın. Elinizle ufalayıp, kenara alın. Kıyma ve rendelenmiş soğanı derin bir kaba alıp, yumurta, tuz ve baharatları ilave ederek yoğurun. Üzerine rendelenmiş domates ve ufalanmış ekmeği ekleyin. İyice yoğurun. Daha sonra loru ekleyip, harmanlayın ve en az 3 saat dinlendirip yeniden yoğurun. Elinizde yuvarlak şekiller verin. Sıvıyağda kızartın. Domates sosuyla sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL