Levrek Dolma

Levrek dolma, deniz ürünlerini sevenlerin favorisi olacak zarif bir yemektir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Temizlenmiş levrekten fileto çıkarın ve inceltmek için hafifçe dövün.
-
2
Zeytinyağını bir tavaya alın ve kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Kabuğu soyulup, küp doğranmış domates, kıyılmış sivri biber ve mantar katın. Kıyılmış karides ve kalamarı da ekleyin. Tuz, kekik ve karabiberini ayarlayın. Tüm malzemeyi 2-3 dakika soteleyin.
-
3
Bir parça levrek filetonun içine hazırladığınız harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Levrek fileto ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız levrek dolmalarını ızgarada önlü arkalı pişirin ve güveç kabına alın. Üzerine soyu sosu gezdirip, tereyağını küçük parçalar halinde yerleştirin.
-
4
Kıyılmış maydanoz serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL