Kuru Kelek Dolması

Kuru Kelek Dolması

Anadolu mutfağının unutulmaz tatlarından Kuru Kelek Dolması tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Derin bir tencereye bol miktarda su koyun ve kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra kelekleri içine atın ve kısık ateşte 15 dakika şişirin.

  • 2

    Başka bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Daha sonra sırasıyla doğranmış soğan, sarımsak ve salçaları ekleyip kavurun.

  • 3

    Daha sonra önceden ıslattığınız mercimek ve firik bulgurunu ekleyin ve orta ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun. Baharatları ve sumak ekşisini katıp kısa süre daha kavurmaya devam edin.

  • 4

    Harcın üstünü hizalayacak şekilde sıcak su ekleyin, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin. Ocağın altını kapatın ve harcın en az 1 saat demlenmesini bekleyin.

  • 5

    Doğradığınız maydanozları harcın içine karıştırın ve süzdüğünüz kuru keleklerin içine bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Dolmaları bir tencereye yerleştirin

  • 6

    Dolma karışımı için hazırladığınız sumak ekşisi, zeytinyağı ve su karışımını üzerine gezdirin. Kısık ateşte 45 dakika pişirin. Altını kapatın ve demlenmeye bırakın. Dilediğiniz şekilde süsleyin ve ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...