Körfez Usulü Noodle'lı Karides

Deniz ürünlerini ve uzak doğuyu sevenler için körfez usulü noodle'lı karides tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Noodle'yi haşlayıp suyunu süzün. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve sarımsakla birlikte 1-2 dakika çevirin. Nane, tuz ve pul biber serpip karıştırın.
  • 2
    Diğer taraftan karideslerin kafa ve kuyruklarını kesmeden ayıklayıp, 2 yemek kaşığı zeytinyağında hafif kavurun. Üzerine karabiber serpin. Brokoli, ince kıyılmış pırasa, karnabahar ve kırmızı biberi ayrı ayrı haşlayıp, süzün. Brokoli, karnabahar ve kırmızı biberi zar şeklinde doğrayın. Sebzelerin tümünü karideslerin üzerine katın. En son chili sosu ekledikten sonra kısık ateşte 7-8 dakika pişirin.
  • 3
    Haşlayıp, sarımsakla çevirdiğiniz noodle'yi karidesli sosla birlikte karıştırın. Kıyılmış kişniş serpip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...