Kırlangıç Külbastı
Karadeniz'in taptaze deniz ürünlerinden biri olan kırlangıç balığını, geleneksel külbastı usulüyle hazırladığınızda sofralarınıza harika bir lezzet katıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tavada krema, ince kıyılmış sarımsak ve kapariyi kaynatın. Kabuğu soyulmuş patatesi jülyen doğrayıp ayçiçek yağında kızartın. Kızarmış patatesi güveç kabına alın.
-
2
Kırlangıç filetoyu ızgara yapın ve patatesin üzerine yerleştirin. Kaparili sosu balığın üzerine yayın. İkiye bölünmüş kiraz domates ve sivri biberleri yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirin. Üzerine pul biber ve kekik serpip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL